Debarcarea ucrainenilor pe Insula Şerpilor nu-l surprinde pe ambasadorul Lazurca

© Sputnik / Михаил Маркив / Accesați arhiva multimediaСотрудники Управления специальных операций НАБУ приняли присягу в Киеве. Poroşenko şi militari ucraineni.
Сотрудники Управления специальных операций НАБУ приняли присягу в Киеве. Poroşenko şi militari ucraineni. - Sputnik Moldova
Abonare
În opinia ambasadoruli României în Republica Moldova, Marius Lazurca, faptul că puşcaşii marini ucraineni au debarcat pe Insula Şerpilor nu trebuie să surprindă.

CHIŞINĂU, 16 feb – Sputnik. Trupele speciale marine ale Ucrainei au debarcat la finele săptămânii trecute pe Insula Şerpilor, de care a fost anterior deposedată România de către URSS şi care, în ultima vreme, a constituit un măr al discordiei în relaţiile româno-ucrainene. În opinia ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurca, acest caz nu este unul care ar trebui să surprindă.

Grant pentru Agenţia Naţională a Siguranţei Alimentelor pentru controlul bolilor la animale.  Грант для НАБП - Sputnik Moldova
Politică
Preşedintele Republicii Moldova l-a decorat pe ambasadorul României

„Nu este prima dată când Insula Șerpilor este militarizată. Asta nu trebuie să surprindă pe nimeni. Faptul că Ucraina este prudentă și își dorește să limiteze expansionismul Rusiei nu este suprinzător”, a declarat Marius Lazurca marţi la postul moldovenesc de televiziune Publika.

Presa ucraineană a scris anterior că Rusia chipurile ar intenţiona să ocupe această insulă, fapt care ar putea destabiliza situaţia din regiunea ucraineană Odesa.

Despre intenţia Rusiei de a ocupa Insula Şerpilor a scris anterior presa occidentală, iar unele instituţii mass-media şi autorităţile din Ucraina au preluat cu toată considerarea această opinie.

„Cel mai mult m-a indignat presa mainstream care a prezentat știrea ca o victorie a Ucrainei în fața ofensivei Federației Ruse în Marea Neagră”, a scris în acest context editorialistul român, Ionuţ Ţene.

Dânsul a specificat faptul că acțiunea Ucrainei este susţinută de NATO. Aceasta, în opinia lui, „e prezentată de presă ca o măsură preventivă împotriva Rusiei, când de fapt asistăm la o invazie militară ucraineană pe un teritoriu românesc răpit ilegal de URSS în 1948 și nereglementat internațional”.

Ţene mai susţine că „din punct de vedere juridic internațional Insula Șerpilor este teritoriu românesc, iar desantul militar ucrainean o acțiune de forță îndreptată împotriva României și să intimideze poporul român”.

 

Fluxul de știri
0