Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM vorbeşte despre cea mai scurtă cale de iniţiere a alegerilor anticipate

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţi PSRM, împreună cu cei din PLDM, vor depune la Curtea Constituţională o sesizare de modificare a Constituţiei prin vot în Parlament.

CHIŞINĂU, 16 feb – Sputnik. Socialiştii pledează pentru alegerea directă a şefului statului de către cetăţenii ţării, a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă liderul PSRM Igro Dodon.

„Noi vom face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple. Mâine, 24 de deputaţi PSRM, împreună cu 11 liberal-democraţi vor depune o sesizare la Curtea Constituţională de modificare a Constituţiei prin vot în Parlament. De asemenea, vom susţine  procedura de colectare a semnăturilor pentru organizarea referendumului în vederea alegerii directe a preşedintelui ţării care a fost iniţiată de Platforma civică „Demnitate şi Adevăr”, a spus Dodon. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Socialiştii solicită convocarea şedinţelor plenare ale Parlamentului

Preşedintele Partidului Socialiştilor a subliniat că deputaţii PSRM nu vor susţine în Parlament nici un candidat la funcţia de preşedinte şi vor bloca alegerea acestuia de către deputaţi.

Potrivit lui Dodon, procedura de alegere a şefului statului trebuie să demareze cât se poate de repede, deoarece în caz dacă preşedintele nu va fi ales din 2 încercări trebuie să fie anunţate alegeri anticipate.

“Încercările de alegere a preşedintelui în Parlament trebuie să fie epuizate cât mai curând posibil, deoarece la momentul dat aceasta este cea mai scurtă cale legală de iniţiere a alegerilor anticipate”, a declarat Dodon.

Referindu-se la agenda acţiunilor de protest organizate de PSRM, Igor Dodon a spus că socialiştii rămân pe aceleaşi poziţii şi consideră că doar prin proteste paşnice consecvente şi presiuni constante pot fi obţinute rezultatele dorite.

Fluxul de știri
0