Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiştii solicită convocarea şedinţelor plenare ale Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
PSRM cere convocarea de urgenţă a şedinţei Parlamentului şi se adresează pentru ajutor deputaţilor din PLDM.

CHIŞINĂU, 16 feb – Sputnik. PSRM solicită convocarea de urgenţă a şedinţei Parlamentului. Despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele formaţiunii, Igor Dodon. Liderul PSRM a amintit că pe 1 februarie a început oficial sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului RM, dar chiar şi după două săptămâni de la această dată, nu a avut loc nici o şedinţă a organului legislativ.

„Înţelegem că această majoritate pestriţă se teme că la şedinţă vor veni zeci de mii de cetăţeni dar convocarea acesteia este inevitabilă. De aceea fracţiunea Partidului Socialiştilor solicită convocarea urgentă a şedinţei Parlamentului”, a declarat Dodon. 

Pe ordinea a zi a primei şedinţe a Parlamentului socialiştii propun să fie incluse proiectele de lege care reflectă cerinţele cetăţenilor, expuse inclusiv la Forumul Civic.

„Insistăm pe demisia şefilor de la Procuratura Generală, Centrul Naţional Anticorupţie, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Centrul Naţional de Integritate, Banca Naţională a Moldovei”, a menţionat Dodon.

Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: opoziția va continua protestele la Chișinău

Acesta a mai spus că la prima şedinţă a Parlamentului trebuie să fie examinate proiecte de lege care se referă la sectorul bancar, sistemul judecătoresc, mass-media, Comisia Electorală Centrală.

Deputaţii socialişti mai solicită crearea unei comisii de anchetă care va examina situaţia în jurul deţinuţilor politici din grupul Petrenco.

Preşedintele Partidului Socialiştilor a menţionat că PSRM solicită ca şedinţa Parlamentului să fie convocată în regim de urgenţă până la finele săptămânii curente. Potrivit lui, socialiştii vor face uz de toate căile legale ca să obţină acest lucru. Dodon a spus că 24 de deputaţi PSRM au semnat cererea de convocare a şedinţei şi s-au adresat aleşilor PLDM să susţină această iniţiativă. Dacă documentul va fi semnat de 34 de deputaţi, şedinţa urmează să fie convocată în timp de trei zile.

Fluxul de știri
0