Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu va renunţa la Parlament şi anunţă că va pleca la pensie

© Sputnik / Miroslav RotariGhimpu Гимпу
Ghimpu Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PL Mihai Ghimpu spune că este gata să renunţe la a mai candida în Parlamentul Moldovei, dacă populaţia nu-l va înţelege după votul din 20 ianuarie când a fost ales Guvernul Pavel Filip.

CHIŞINĂU, 16 feb – Sputnik. Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat că nu îşi face griji că va pierde electoratul în urma deciziei PL de a forma o nouă majoritate parlamentară cu PD, grupul celor paisprezece deputaţi foşti comunişti şi şapte ex-liberal-democraţi.  

Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mihai Ghimpu refuză postul de preşedinte al Parlamentului

Ghimpu a declarat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că este gata să plece, dacă nu va fi înţeles şi dacă noua coaliţie nu-şi va îndeplini angajamentele asumate.

„Nu facem. Noi am plecat. Am încercat. Nu s-a reuşit. La revedere. Cetăţenii să se lămurească. Ştiu ce am făcut şi sunt cu conştiinţa împăcată”, a declarat liderul liberalilor.

„Eu nu mă ţin de parlament. Sunt obosit de toate acestea mai ales când lumea este manipulată, furată, amăgită. Lumea nu-i strigă pe cei care au furat, dar îi învinuiesc pe cei care au bătut clopotele”,  a continuat Ghimpu.

Din aprilie 2009 până în prezent, Mihai Ghimpu este deputat în Parlamentul Moldovei. Din 28 august 2009 – până la 28 decembrie 2010 a deţinut funcţia de preşedinte al Parlamentului şi din 11 septembrie 2009 – până la 28 decembrie 2010 – cea de preşedinte interimar al Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0