Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu refuză postul de preşedinte al Parlamentului

© Sputnik / Мирослав РотарьМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi, susţine că în cadrul noii coaliţii majoritare funcţia de preşedinte al Parlamentului a fost pregătită pentru liberalul Mihai Ghimpu.

CHIŞINĂU, 26 ian – Sputnik. Postul de preşedinte al Parlamentului în noua configuraţie majoritară în Parlament a fost pregătit pentru liderul PL, Mihai Ghimpu, care însă a refuzat această funcţie din cauza presiunilor venite din partea protestatarilor, a declarat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi.

Informaţia nu a fost confirmată deocamdată nici de Mihai Ghimpu, dar nici de reprezentanţii majorităţii parlamentare.

Usatâi a declarat că, în condiţiile în care liberalul a refuzat scaunul de preşedinte al Parlamentului, acest post ar putea fi ocupat de unul din foştii liberal-democraţi care au semnat declaraţia de constituire a noii majorităţi parlamentare.

Preşedintele PD, Marian Lupu, a declarat anterior că Andrian Candu va elibera funcţia de preşedinte al Parlamentului, imediat ce va fi votat un nou Guvern condus de democratul Pavel Filip.

Fluxul de știri
0