Cum vrea România să ajute Republica Moldova

© privesc.euDacian Cioloş
Dacian Cioloş - Sputnik Moldova
Abonare
România şi Comisia Europeană vor sprijini Republica Moldova în măsura în care Guvernul de la Chişinău este gata să facă reforme.

Chişinău, 16 februarie – Sputnik. Premierul român, Dacian Cioloş, a abordat tema Republicii Moldova în cadrul întrevederilor din 15 februarie de la Bruxelles pe care le-a avut cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Junker şi comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, transmite presa română.

Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Politică
Cioloş: România va ajuta Moldova condiţionat şi în funcţie de posibilităţi

În cadrul conferinţei de presă comune a lui Dacian Cioloş şi Jean-Claude Junker, oficialii au dat de înţeles că România şi Comisia Europeană vor sprijini Republica Moldova în măsura în care Guvernul de la Chişinău este gata să facă reforme.

Amintim că în timpul vizitei la Bucureşti a prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, premierul român, Dacian Cioloş, a declarat că România ar putea să acorde în timpul apropiat o primă tranşă de 60 de milioane de euro din creditul rambursabil de 150 de milioane de euro promis Chişinăului, doar dacă Guvernul moldovean va reuşi să îndeplinească mai multe condiţii cerute de România şi va depinde în mare măsură de relaţia cu Fondului Monetar Internaţional.

Pavel Filip și Dacian Cioloș - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ţi-am scris o scrisoare... Ce trebuie să facă premierul Filip

În scrisoarea Guvernului României trimisă Chişinăului după vizita premierului moldovean la Bucureşti, se menţionează, printre cele şapte măsuri urgente de care depinde sprijinul financiar din partea României, că  „este esențială stabilirea unei foi de parcurs pentru ajungerea la un acord cu FMI cât mai repede posibil. Foaia de parcurs ar trebui să includă măsurile cerute de FMI ca pre-condiții și un calendar de negocieri menit să conducă la convenirea la nivel tehnic a termenilor unui aranjament financiar cu Fondul”.

Fluxul de știri
0