Incident la Prut, cu focuri de armă şi ţigarete de contrabandă

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaТабачная фабрика
Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii de frontieră moldoveni reţin periodic la Prut persoane care încearcă să transporte în România ţigări de contrabandă. Valoarea ultimei capturi este de circa 3 mii de euro.

CHIŞINĂU, 15 feb – Sputnik. Polițiștii de frontieră din Republica Moldova au reţinut trei cetăţeni care au pus la care transportarea ilegală în România a câtorva mii de pachete de ţigări. Fapta a fost curmată în apropiere de localitatea Patreşt-Petreşti din raionul Ungheni.

Potrivit Poliţiei de frontieră, au fost reţinuţi trei bărbaţi cu vârstele de 21, 23 și 31 de ani. Aceştia ar fi pus la cale să treacă peste Prut 6.810 pachete de ţigări produse în Republica Moldova. Valoarea mărfii este estimată la aproximativ 3300 de euro.

Cei trei au fost reţinuţi în flagrant. Iniţia infractorii nu s-au supus somaţiilor verbale ale oamenilor legii. Ei au abandonat coletele cu ţigări şi au fugit în direcţii diferite. Astfel, poliţiştii de frontieră au fost obligaţi să folosească armamentul din dotare pentru a-i opri pe cei trei tineri şi au tras focuri de avertisment.

Marfa ce urma să fie transportată ilegal peste Prut în România era ambalată în cinci colete învelite în folie neagră, care conţineau o cantitate de 2880 pachete de ţigări „Plugarul”, 1500 pachete — „Hilton”, 1490 pachete „Ritm” şi 940 pachete „Winston”.

Acesta caz este cercetat în baza legii penale a Republicii Moldova, iar persoanele reţinute riscă pedeapsă cu închisoarea de la 3 până la 10 ani.

Fluxul de știri
0