Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Top-5 ţări din care sosesc străinii în Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьШтефан чел Маре Stefan cel Mare
Штефан чел Маре Stefan cel Mare - Sputnik Moldova
Abonare
În anul trecut, în Moldova au sosit cu 28% mai mulți oaspeți, iar patru din cinci veniţi au preferat călătoria cu automobilul.

CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. În 2015, Republica Moldova a fost vizitată de 2,9 milioane de cetățeni străini, cu 28,1% mai mult decât în anul 2014, informează Biroul Național de Statistică al țării.

Moldova turistică - Sputnik Moldova
Comorile turistice ale Moldovei

Cel mai mare număr de sosiri ale vizitatorilor străini în Republica Moldova, înregistrate la punctele de trecere ale frontierei de stat, au fost din România (45,5%) și Ucraina (35,5%), după care urmează Federația Rusă (9%), Bulgaria (1,7%), Italia (1,2%), Turcia (0,8%), Israel și SUA (câte 0,6%).

Oaspeții ţării noastre au preferat călătoria cu transportul auto (85,5% din numărul total de intrări).

În 2015, numărul de ieșiri din țară ale cetățenilor RM înregistrați la punctele de trecere a frontierei de stat a constituit 5,6 milioane, cu 10,2% mai mult decât în anul 2014. S-a constatat că și concetățenii noștri preferă să călătorească anume transportul auto (86,4% din numărul total al ieșirilor din țară).

Fluxul de știri
0