Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pretorul sectorului Centru al capitalei a fost demis

© chisinaucentru.mdOleg Poiată, pretorul sectorului Centru, Chişinău
Oleg Poiată, pretorul sectorului Centru, Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul municipal Chişinău l-a demis din funcţie pe Pretorul sectorului Centru al capitalei. Până la sfârşitul zilei şi alţi funcţionari riscă să-şi piardă funcţiile.

CHIŞINĂU, 11 feb – Sputnik. Consilierii locali din Chişinău, întruniţi joi în şedinţă în număr de 30, şi-au propus să demită trei funcţionari din capitală.

Secretarul şedinţei spune că va refuza să semneze deciziile de demitere a celor trei funcţionari.

ședința primăriei заседание примэрии Chirtoacă Киртоакэ - Sputnik Moldova
Politică
Metamorfoze spectaculoase în CMC: Chirtoacă pierde puterea

Este vorba despre Pretorul sectorului Centru al municipiului Chişinău, Oleg Poiată, şeful Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii a Consiliului municipal Chişinău, Marcel Zambiţchi şi directorul Pieţei Centrale, Veaceslav Balan.

La ora actuală, deja este demis Oleg Poiată. Pentru demiterea acestuia au votat 27 de consilieri.

Consilierii din fracţiunile PPEM, PSRM, „Partidul Nostru”, PLDM, PCRM şi Ion Ştefăniţă au participat joi la o şedinţă în cadrul căreia a fost examinată activitatea celor trei funcţionari, în contextul tragediei produse în localul „La Soacra” din Piaţa Centrală.

În opinia consilierilor locali, persoanele demise din funcţii s-ar face vinovate de exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, ceea ce a condus la tragedia din localul „La Soacra”.

CMC urmează să se pronunţe şi în privinţa demiterii lui Marcel Zambiţchi şi Veaceslav Balan.

Fluxul de știri
0