Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Metamorfoze spectaculoase în CMC: Chirtoacă pierde puterea

© Sputnik / Miroslav Rotariședința primăriei заседание примэрии Chirtoacă Киртоакэ
ședința primăriei заседание примэрии Chirtoacă Киртоакэ - Sputnik Moldova
Abonare
Ceea ce se întâmplă joi în Consiliul municipal al capitalei este prezentat în presa de la Chişinău drept apariţia unei noi majorităţi, din care nu face parte PL. Noua majoritate ar putea să-i demită din funcţie pe mai mulţi coechipieri ai primarului Dorin Chirtoacă.

CHIŞINĂU, 11 feb – Sputnik. În Consiliul municipal Chişinău se pare că s-a cristalizat o alianţă informală, care este decisă să opereze schimbări radicale la Primăria Capitalei. Aleşii locali din CMC au decis să desfăşoare joi audieri în legătură cu incidentul grav din localul „La Soacra”, după care ar putea să fie demişi mai mulţi funcţionari municipali.

Decizia de a desfăşura aceste audieri i-a scos din fire pe consilierii PL şi pe primarul liberal Dorin Chirtoacă. Aceştia au plecat de la şedinţa CMC, acuzându-i pe unii dintre foştii lor colegi de alianţă la nivel municipal că ar fi pactizat cu PSRM.

PPEM, Oazu Nantoi - Sputnik Moldova
Politică
Coaliţia proeuropeană din CMC s-a destrămat

Mai mult, Chirtoacă a ameninţat că orice ar decide azi CMC, va fi atacat în instanţa de judecată.

Este de remarcat faptul că cel puţin 26 de consilieri locali par a fi decişi să adopte măsuri radicale pentru a schimba lucrurile în Chişinău. Este vorba despre consilierii PPEM, PCRM, PSRM, PLDM, „Partidul Nostru” şi consilierul Ion Ştefăniţă.

Unul dintre funcţionarii chemaţi la raport, căruia i-au fost adresate de o manieră foarte dură o serie de întrebări, este pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată.

Este de remarcat faptul că localul „La Soacra” este amplasat în sectorul Centru al capitalei.

Lui Oleg Poiată i-au fost aduse o serie de reproşuri, care nu s-au limitat doar la incidentul din localul respectiv, ci au vizat autorizaţiile de instalare a gheretelor şi alte subiecte.

Alt funcţionar local chemat la raport este Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei sănătate şi membru al echipei PL.

Fluxul de știri
0