Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Infractori din Chișinău făceau bani din mila pentru copiii bolnavi

© Photo : Nomad_SoulАрест
Арест - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii unei Organizații non-guvernamentale neînregistrate au fost reținuți pentru extorcare de bani, chipurile, pentru tratamentul copiilor bolnavi.

CHIȘINĂU, 11 feb — Sputnik. Un grup de persoane din raionul Ialoveni, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, a fost reținut pentru 30 de zile fiind suspectat de folosirea ilegală a munci altor persoane, comunică Sputnik cu referire la informația oficială a Inspectoratului General de Poliție al MAI al RM.

Нищий в Кишиневе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pedepse mai aspre pentru cei care fac „afaceri cu milostenii"

Polițiștii au constatat că cei reținuți, pretextând că ar fi membrii unei organizații non-guvernamentale, adunau bani, chipurile, pentru binefacere. Ei erau îmbrăcați în tricouri pe care era scris: "Dăruiește viață!", "Dăruiește viitor!" și purtau cu ei cutii, solicitându-le trecătorilor "un mic ajutor financiar pentru copii care sunt foarte bolnavi".

"Activând" în diverse intersecții din Chișinău, infractorii câștigau zilnic până la 600 de lei. După care ei transmiteau banii "stăpânilor" lor, primind de la aceştia câte o sută de lei.

Au făcut efectuate deja percheziții la domiciliile celor reținuți. Vinovăția tuturor va fi demonstrată în judecată, ei riscând de la 7 la 15 ani de privațiune de libertate.

Fluxul de știri
0