Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul director BEM rămâne în izolator

© Sputnik / Miroslav RotariOfiţeri CNA Спецназ НАЦ
Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Chişinău a menţinut decizia Judecătoriei Buiucani care a decis, săptămâna trecută, să prelungească mandatul de arest preventiv pe numele fostului director BEM Grigore Gacichevici cu încă 30 de zile.

CHIŞINĂU, 11 feb – Sputnik. Fostul director al Băncii de Economii a Moldovei (BEM), Grigore Gacichevici, rămâne în arest preventiv în izolator. Curtea de Apel Chişinău a respins joi, 11 februarie, recursul avocaţilor la decizia Judecătoriei Buiucani, care a decis săptămâna trecută să prelungească mandatul de arest preventiv pe numele fostului director BEM cu încă 30 de zile. 

penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fostul director BEM va sta 30 de zile în arest preventiv

Gacichevici a fost reţinut la 1 decembrie de ofiţerii anticorupţie pentru 72 de ore, iar la 4 decembrie magistraţii au decis, la solicitarea procurorilor, să-l plaseze pe Gacichevici în arest preventiv în izolator.

Gacichevici a fost încătuşat chiar în sala de şedinţe a Judecătoriei Buiucani şi transportat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Şeful direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, a declarat că fostul director BEM este reţinut în cadrul unui dosar penal de încălcare a regulilor de creditare.

„Se examinează creditarea cu încălcarea regulilor a trei agenţi economici în sumă 260 milioane de lei”, a declarat Zumbreanu.

În cadrul acestui dosar sunt audiate şi alte persoane implicate în creditarea ilegală.

Fluxul de știri
0