Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul director BEM va sta 30 de zile în arest preventiv

© Sputnikpenitenciar тюрма
penitenciar тюрма - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul preşedinte al Băncii de Economii a Moldovei, Grigore Gacikevici, va sta 30 de zile de arest preventiv în izolatorul CNA.

CHIŞINĂU, 4 dec – Sputnik. Judecătoria Buiucani i-a aplicat, la demersul procurorilor, lui Grigore Gacikevici, fost preşedinte al Băncii de Economii a Moldovei (BEM) 30 de zile de arest preventiv în izolator.

Gacichevici va sta în următoarele zile în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

Apărarea lui Gacichevici a declarat că va ataca decizia Judecătoriei Buiucani, deoarece nu există temei pentru privarea de libertate a clientului său. Avocatul a declarat în ajun că starea de sănătate a lui Gacichevici nu este bună.

„El a fost externat la 1 decembrie din Spitalul Oncologic şi tot atunci a fost reţinut. Diagnosticul său nu-i permite să stea în izolator”, a declarat avocatul.

CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fostul director BEM, reţinut pentru 72 de ore

Fostul director al Băncii de Economii a Moldovei (BEM), Grigore Gacichevici, a fost reţinut marţi de ofiţerii anticorupţie pentru 72 de ore. Gacichevici a fost încătuşat chiar în sala de şedinţe a Judecătoriei Buiucani şi transportat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Şeful direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, a declarat că fostul director BEM este reţinut în cadrul unui dosar penal de încălcare a regulilor de creditare.

„Gacichevici este reţinut în calitate de bănuit în cadrul unui dosar penal pentru încălcarea regulilor de creditare. Se examinează creditarea cu încălcarea regulilor a trei agenţi economici în sumă 260 milioane de lei. Este un alt dosar penal”, a declarat Zumbreanu.

În cadrul acestui dosar vor fi audiate şi alte persoane implicate în creditarea ilegală.

Fluxul de știri
0