Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primii care vor vedea bugetul Moldovei pentru anul 2016 vor fi experţii FMI

© Sputnikденьги
деньги - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul în curs urmează să fie prezentat Parlamentului doar după consultările cu echipa Fondului Monetar Internaţional.

CHIŞINĂU, 11 feb – Sputnik. Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul în curs va fi trimis de Guvern în Parlament, doar după ce textul documentului va fi coordonat cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Premierul a specificat că asupra acestui proiect se lucrează intens.

„Documentul urmează să fie prezentat Parlamentului doar după consultările cu echipa Fondului Monetar Internaţional, care urmează să vină la Chișinău pe 21 februarie”, a declarat Filip.

деньги - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ministrul Finanțelor dezvăluie când va fi adoptat bugetul Moldovei pentru 2016

Premierul a solicitat tuturor structurilor implicate în elaborarea principalului document financiar al țării să discute prevederile acestuia cu societatea civilă pe domenii de interese.

Programul precedent pe trei ani de colaborare dintre Moldova și FMI a demarat la sfârșitul lunii ianuarie 2010 și s-a încheiat în luna aprilie 2013. Programul prevedea un ajutor financiar în valoare de circa 570 de milioane de dolari, din care Moldova a primit aproape 490 de milioane. Ultima tranșă de 76 de milioane nu a ajuns în ţară, deoarece FMI a fost nemulțumit de cheltuielile sociale prea mari și de deficitul bugetar înalt.

Fluxul de știri
0