Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Finanțelor dezvăluie când va fi adoptat bugetul Moldovei pentru 2016

© Sputnikденьги
деньги - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Finanțelor Octavian Armașu a subliniat că discutarea proiectului bugetului de stat cu societatea civilă va începe în cel mai apropiat timp, însă documentul nu va fi adoptat în luna apropiată.

CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik. Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a declarat luni pentru jurnaliști că se lucrează asupra proiectului Bugetului de Stat, dar adoptarea acestui document nu ar trebui așteptată până la sfârșitul iernii.

"Se lucrează asupra bugetului pentru anul 2016. El nu va fi adoptat în următoarea lună, dar va fi discutat. Pentru februarie nu avem prea multe rezerve, de aceea în următoarea lună sperăm la un ajutor extern, inclusiv de la colegii din România. Decizia există", a spus Armașu.

Ministerul Finantelor al RM - Sputnik Moldova
Ministerul Finanțelor explică de ce nu transferă bani în bugetele locale

În decembrie trecut, sursele media citau declarațiile fostului ministru al Finanțelor, Anatol Arapu, care avertiza că din cauza lipsei unei finanțări externe, din februarie 2016 în țară ar putea apărea probleme privind achitării salariilor către bugetari.

"Intrările în buget sunt mici, iar pentru a acoperi deficitul trebuie întreprinse un șir de acțiuni asupra cărora noi lucrăm la moment. Deocamdată nu sunt gata să le fac publice, dar vă vom informa la timpul potrivit despre ce s-a făcut și cum a fost rezolvată problema", a spus Armașu.

Anul trecut, guvernul a adoptat proiectul bugetului de stat la începutul lui aprilie, după care și-a angajat răspunderea asupra acestuia în fața Parlamentului țării.

Fluxul de știri
0