Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul a reconfirmat, eliberat şi numit mai mulţi viceminiştri

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe ministere şi-au reconfirmat în funcţie foştii viceminiştri, iar două s-au ales cu noi viceminiştri. Noi directori au fost numiţi şi la BNS şi Biroul Relaţii Intentice.

CHIŞINĂU, 10 feb – Sputnik. Cabinetul de Miniştri a reconfirmat, eliberat şi numit miercuri în funcţie mai mulţi viceminiştri.

Astfel, la MAEIE a fost reconfirmat în funcţie Tudor Ulianovschi. La Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale au fost reconfirmaţi viceminiştrii Ion Stratulat, Anatol Usatâi şi Anatolie Zolotcov. 

Sergiu Bucătaru şi Vitalie Rapcea au fost reconfirmaţi în funcţia de viceminiştri la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. La Ministerul Mediului au fost reconfirmaţi viceminiştrii Andrian Drelinschi şi Victor Morgoci, iar Inga Podoroghin a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului. 

Guvern alerta cu bomba - Sputnik Moldova
Politică
Cereri de demisie şi plecări masive de la Guvern. Ce se întâmplă

Doi viceminiştri de la Educaţie au fost demişi din funcţie. Este vorba despre Ion Şişcanu ŞI Nadejda Cristea. În locul acestora au fost numiţi Elena Cernei şi Vasile Marina. În funcţia de viceministru al Educaţiei a fost reconfirmată Cristina Boaghi.

Dragoş Hâncu a fost eliberat din funcţia de viceministru al Tineretului şi Sportului. Acesta a fost înlocuit cu Florian Ivan. De asemenea, membrii Guvernului l-au numit în funcţia de viceministru al Tineretului şi Sportului pe Pavel Ianiţ.

Guvernul a eliberat-o din funcţia de director al Biroului Naţional de Statistică, în baza cererii depuse, pe Lucia Spoială. Noul director la BNS a fost numit Marin Gospodarenco.

De asemenea, Executivul a eliberat-o din funcţia de şef al Biroului Relaţii Intentice pe Lilia Bolocan. La aceiaşi şedinţă, Executivul l-a numit şef la Biroul Relaţii Intentice pe Oleg Babenco. 

 

 

 

Fluxul de știri
0