Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cereri de demisie şi plecări masive de la Guvern. Ce se întâmplă

© Sputnik / Miroslav RotariGuvern alerta cu bomba
Guvern alerta cu bomba - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul de la Chişinău a operat noi remanieri de cadre. Mai multe decizii în acest sens au fost adoptate la şedinţa de miercuri.

CHIŞINĂU, 4 feb – Sputnik. Miercuri, Guvernul a acceptat demisia mai multor funcţionari, inclusiv a şefului CNAM, Mircea Buga şi a viceminiştrilor Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Boris Gîlcă şi Nighina Azizov.

Miercuri au plecat din funcţie, la cerere, următorii viceminiştri: Iurie Crăciuneac, Boris Gîlcă şi Nighina Azizov de la MMPSF şi viceministrul Economiei Semion Botnari.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ample remanieri de cadre la Guvern

A fost eliberat din funcţie, de asemenea la cerere, şi adjunctul secretarului general al Guvernului, Leonid Bujor.

Unii funcţionari şi-au păstrat fotoliile şi au fost reconfirmaţi în funcţii. Este vorba despre Valeriu Triboi şi Vitalie Iurcu, care vor ocupa posturile de viceminiştri ai Economiei.

De asemenea, Maria Cărăuş a revenit la Ministerul Finanţelor în calitate de viceministru.

La Ministerul Culturii au fost reconfirmaţi actualii viceminiştri – Igor Şarov şi Gheorghe Postică.

Şi Dumitru Parfentiev, Vitalie Celac şi Vitalie Tarlev şi-au păstrat funcţiile de viceminiştri la Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Fluxul de știri
0