Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: noi nu vom lua cu asalt clădirea Guvernului

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Protestatarii nu intenționează să intre cu forța în clădirea guvernului ţării, în care miercuri urmează să aibă loc ședința cabinetului de miniştri.

CHIȘINĂU, 10 feb — Sputnik. Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că protestatarii adunaţi miercuri în jurul clădirii Guvernului nu intenționează să ia cu asalt edificiul.

Partidul Socialiştilor, care este în opoziţie parlamentară, a anunţat anterior că intenționează să organizeze o acțiune de protest lângă clădirea Guvernului ţării, dat fiind faptul că nu este de acord cu decizia Forumului Civic de a-i acorda guvernării timp pentru realizarea cerințelor protestatarilor.

Proteste 22.01.2016 Протест 22.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a descifrat pentru ambasadorul britanic scenariile unor evoluţii în RM

Este de menţionat că una dintre revendicările tuturor forţelor de oroziţie care organizează proteste la Chişinău, este organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

Aceştia au mai cerut demisia Guvernului Filip, precum și modificarea Constituției în vederea revenirii la alegerea directă a președintelui.

"Astăzi noi organizăm o acțiune de protest contra guvernului ilegal. Am văzut că încercarea de a le acorda timp nu au dat nici un rezultat. Numai prin proteste pașnice ilnice poate fi înlăturată actuala guvernare. Noi nu intenționă să intrăm în clădire", a spus Dodon.

Potrivit lui în curând protestatarii ar putea să formuleze o serie de întrebări faţă de Ambasada SUA în Moldova, misiunea UE în Moldova, dar și Parlamentul țării.

Fluxul de știri
0