Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Miercuri: ring și scor sau protestul anunțat pășind pe urmele celui expromt

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Spre deosebire de acțiunea de ieri a opoziției care avea un caracter de „reacție operativă la evenimentul zilei”, pichetarea de astăzi a fost anunțată din timp.

CHIȘINĂU, 10 feb — Sputnik. În ajun, autoritățile și partenerul său colectiv de sparring au mai jucat o rundă din prelunga luptă pentru supraviețuire. Gongul a răsunat concomitent cu realegerea lui Mihai Poalelungi în funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. Candidatura „a trecut" cam cu hopuri. La început, potrivit unor informații, părerile votanților erau împărțite nu prea favorabil, însă ulterior situația s-a schimbat și proporția a devenit 9:1.

Igor Dodon Zinaida Greceanii - Sputnik Moldova
Politică
Dodon anunţă proteste non-stop. Cui i-a promis puşcărie şi confiscarea averii

Guvernarea și-a mai adăugat un punct la activ. Adversarii nu au fost de acord, contestând acest lucru atât în incinta CSJ, cât și în fața sediului acesteia. În opinia lor, alegerea fără alternativă și cu abateri de ordin procesual sunt capabile să compromită imaginea proeuropeană și reformatoare a actualilor guvernanți. Atât în interiorul țării, cât și în afara ei. Protestatarii chiar au făcut aluzie la faptul că reacțiile negative din partea „partenerilor de dezvoltare", de al căror ajutor cârmacii au tot atâta nevoie precum și echipa dublurilor, nu se vor lăsa mult așteptate.

Impresia generală în urma situației create este următoarea: în ring au ieșit doi adversari care se luptă aplicând metode din diferite arte marțiale. Mai mult ca atât: pe parcursul duelului fiecare tinde să-și sporească masa musculară și să treacă la o categorie de greutate mai înaltă, asigurându-și astfel „victoria curată".

În acest scop autoritățile își însușesc toate culmile de comandă. Iar mișcarea opozanților se pregătește să amplifice dimensiunile și gradul acțiunilor sale. Protestul de astăzi în cadrul căruia socialiștii îndeamnă să fie stopată ședința Cabinetului de Miniștri reprezintă în acest sens doar un „element de înviorare". Este posibil ca în următoarele zile să se mai producă vreo câteva antrenamente. Iar punctul culminant au putea surveni la începutul lunii martie, când va expira termenul celor 30 de zile acordat de forțele de opoziție actualei guvernări pentru ca aceasta să-și prezinte răspunsul la ultimatumul lor.

 

 

 

Fluxul de știri
0