Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon anunţă proteste non-stop. Cui i-a promis puşcărie şi confiscarea averii

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon Zinaida Greceanii
Igor Dodon Zinaida Greceanii - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a anunţat reluarea protestelor non-stop, care trebuie să facă imposibilă învestirea guvernului. Acesta a mai promis pedepse aspre celor care au provocat haos şi sărăcie în Moldova.

CHIŞINĂU, 16 ian – Sputnik. PSRM şi-a schimbat poziţia faţă de preşedintele Timofti, după ce şeful statului a emis un decret prin care l-a desemnat pe democratul Pavel Filip candidat la funcţia de premier.

Potrivit lui Igor Dodon, prin acest gest Timofti a oferit o şansă actualei guvernări oligarhice de a se menţine la putere şi a împins într-o perspectivă mai îndepărtată alegerile parlamentare anticipate, asupra cărora insistă PSRM.

„Începând cu ziua de luni vom cere iarăşi demisia lui Timofti, pentru că s-a culcat sub oligarhi. Îi cerem să prăsească Preşedinţia, să plece unde vrea”, a declarat Igor Dodon sâmbătă la acţiunile de protest organizate de socialişti.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon către miile de protestatari: anticipatele sunt aproape, jos oligarhii

Liderul PSRM a mai promis că luni împreună cu colegii săi va sesiza Curtea Constituţională şi va cere declararea neconstituţională a decretului de desemn a lui Filip în calitate de candidat la funcţia de premier.

O altă declaraţie importantă a lui Igor Dodon este că PSRM va relua protestele non-stop.

„În ziua în care Parlamentul se va convoca pentru a da votul de încredere guvernului, vom fi aici cu zecile de mii, dacă CCM nu va anula acest decret al lui Timofti. Nu le vom permite să îşi consolideze guvernarea oligarhică. Fracţiunea noastră va folosi toate pârghiile legale pentru a anula acest decret al lui Timofti”, a declarat Dodon.

Liderul socialiştilor şi-a îndemnat susţinătorii să nu se lase provocaţi şi să vegheze asupra caracterului paşnic şi legal al acţiunilor PSRM.

Toodată, Dodon a îndemnat alte forţe politică să li se alăture socialiştilor în lupta contra actualei puteri politice.

„Acum toate forţele sănătoase trebuie să se unească contra oligarhilor. Doar aşa vom învinge”, a spus Dodon.

Politicianul a mai promis puşcărie şi naţionalizarea averilor celor vinovaţi de sărăcia din ţară. „Cursele lor aeriene sunt mai scumpe decât toate pensiile care s eplătesc în Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Fluxul de știri
0