Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătăţii anunţă epidemie de gripă în Moldova

© Sputnik / Виталий Белоусов / Trecere la banca de fotografiiВакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора
Вакцинация против гриппа центрального аппарата Роспотребнадзора - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, pragul epidemic de îmbolnăvire cu gripă în Moldova a fost depăşit.

CHIŞINĂU, 9 feb – Sputnik. Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că pragul epidemic de îmbolnăvire cu gripă în Moldova a fost depăşit. Numărul bolnavilor care suferă de infecţii ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a fost în creștere săptămâna trecută și a constituit 347 la 100 mii populație, depășind astfel pragul epidemic de 313,96 la 100 mii populație.

Грипп, маска ОРЗ, ОРВИ - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Sănătății, pregătit pentru o epidemie de gripă

Săptămâna trecută au fost înregistrate 12.346 cazuri de IACRS, atestându-se o creștere de 1,2 ori, faţă de perioada 25-31 ianuarie a anului curent.

Totodată, săptămâna trecută au fost înregistrate 155 cazuri de gripă sezonieră clinică. Până la data de 8 februarie, în total în republică au fost înregistrate 311 cazuri de gripă sezonieră.

Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice asigură supravegherea epidemiologică și monitorizarea situației prin gripă, IACRS și SARI și intensifică controlul măsurilor de profilaxie și combatere în instituțiile preșcolare, școlare, de învățământ preuniversitar și universitar, la întreprinderi și instituții medicale.

Fluxul de știri
0