Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Sănătății, pregătit pentru o epidemie de gripă

© Sputnik / Kiril Kallinikov / Accesați arhiva multimediaГрипп, маска ОРЗ, ОРВИ
Грипп, маска ОРЗ, ОРВИ - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova, numărul de îmbolnăviri cu gripă și viroze ar putea atinge pragul epidemiologic săptămâna viitoare.

CHIȘINĂU, 4 feb — Sputnik. În ultimele zile în ţara noastră se răspândesc rapid gripa și alte viroze. Despre această problemă a vorbit miercuri la ședința Guvernului ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan. Dânsa a subliniat că, potrivit prognozelor specialiștilor, la 10 februarie nivelul de îmbolnăviri cu viruși gripali ar poate atinge pragul epidemiologic.

"Centrul de Sănătate Publică este pregătit, practic, pentru o epidemie de sezon", a spus ministrul. Glavan a adăugat că, dintre cele 36 de spitale din țară, au fost asigurate cu medicamentele necesare 31.

medicina - Sputnik Moldova
Societate
Cetăţenii moldoveni, sfătuiţi să evite călătoriile în Ucraina din cauza gripei

Potrivit ministrului de resort, în prezent vaccinarea cetățenilor contra gripei a fost încheiată.

Din cele 150 de mii de doze de vaccin oferite Moldovei de Organizația Mondială a Sănătății, au rămas neutilizate puţin peste 500 de unități, ceea ce înseamnă că, spre deosebire de situaţia din Ucraina, în Republica Moldova autorităţile ţin situaţia sub control.

În capitală au fost înregistrate săptămâna trecută 65 de cazuri de îmbolnăvire cu gripă. Potrivit informației Centrului municipal de sănătate publică, virusul a fost depistat la 52 de copii cu vârsta de până la 17 ani.

De la începutul acestui an, din cauza gripei porcine în ţara noastră au decedat două persoane.

Fluxul de știri
0