Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Emisarul Austervicius a ajuns şi la Nicolae Timofti

© gov.mdVlad Filat, Nicolae Timofti, Ion Păduraru, Valeriu Streleţ
Vlad Filat, Nicolae Timofti, Ion Păduraru, Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Marţi, raportorul Parlamentului UE pentru ţara noastră l-a informat pe şeful statului că Bruxelles-ul va sprijini Republica Moldova, dacă ultima va implementa agenda proeuropeană.

CHIŞINĂU, 9 feb – Sputnik. Raportorul pentru Republica Moldova din partea Parlamentului UE, Petras Austrevicius, care se află în ţara noastră într-o vizită de documentare, s-a întâlnit marţi cu Preşedintele Timofti, căruia i-a vorbit despre condiţiile în care UE va continua să sprijine Chişinăul.

Europarlamentarul lituanian a comunicat că Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova, cu condiția ca rezultatele implementării agendei pro-europene să fie vizibile în perioada următoare, se spune într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al Preşedinţiei.

„Uniunea Europeană va urmări îndeaproape măsurile anticorupție aplicate, avansarea reformelor în sistemul juridic și cel financiar bancar. Așteptăm vizita misiunii Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova pentru ca să generăm, ulterior, acțiuni din partea instituțiilor europene.”, a declarat Petras Austrevicius, citat în comunicatul de la Preşedinţie.

Andrian Candu la întrevedere cu Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius - Sputnik Moldova
Politică
Emisarul european Petras Auštrevičius a revenit în Moldova

La rândul său, Președintele Timofti a afirmat că trebuie dezrădăcinate relele practici folosite în Republica Moldova și că Uniunea Europeană poate ajuta țara noastră în acest sens.

Șeful statului a mai declarat că Republica Moldova trebuie să urmeze exemplul României în aplicarea programului de asociere și integrare europeană.

„Voi discuta la București, cu ocazia vizitei oficiale pe care urmează să o întreprind, posibilitățile de a fortifica colaborarea noastră pe domenii care vor impulsiona avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene”, a spus Nicolae Timofti.

Fluxul de știri
0