Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poalelungi a fost reales președinte al CSJ sub protecția poliției

© Sputnik / Евгений ПанасенкоВысшая судебная палата
Высшая судебная палата - Sputnik Moldova
Abonare
Cordonul de poliție s-a postat în faţa protestatarilor care au încercat să asiste la votarea pentru realegerea lui Mihai Poalelungi în funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Președintele în funcțiune al Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi, a fost reales pentru al doilea termen, pe fundalul protestelor organizate de opoziție împotriva candidaturii sale.

Poalelungi a fost singurul candidat pentru funcția de șef al respectivei structuri. Examinarea chestiunii realegerii acestuia trebuia să aibă loc încă dimineața, dar după ce liderii protestatarilor au pătruns în sala de ședințe, a fost luată decizia ca această problemă să fie transferată pentru ora 14.00.

Высшая судебная палата Республики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protestele opoziţiei au împiedicat alegerea președintelui CSJ

Liderii opoziției și reprezentanții presei nu au putut intra în clădire la ora respectivă. Reprezentanții opoziției au fost opriți de cordoanele de poliție, iar reprezentanţilor mass-media li s-au cerut acreditări. Ulterior, presei și liderilor protestatarilor li s-a permis accesul în sală, dar la acel moment Poalelungi fusese deja ales.

Protestatarii au insistat ca votul să fie deschis. Unii judecători s-au pronunțat și ei împotriva alegerii lui Poalelungi.

"Nouă nu ne rămâne altceva, decât să organizăm proteste în masă", a spus consilierul "Partidului Nostru" în consiliul municipal Chișinău, Ilian Cașu.

Unul dintre liderii Platformei "DA", Andrei Năstase, a declarat la rândul său că "în cel mai apropiat timp va avea loc o nouă ședință a Forumului Civic la care se vor decide acțiunile ulterioare ale opoziției".

Ambasada SUA în Moldova și-a exprimat nedumerirea faţă de modul în care are loc în țară reforma justiției, ţinând cont de faptul că pentru funcția de președinte al CSJ a existat doar un singur candidat.

Fluxul de știri
0