Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestele opoziţiei au împiedicat alegerea președintelui CSJ

© Sputnik / Evgheni PanasencoВысшая судебная палата Республики Молдова
Высшая судебная палата Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Examinarea chestiunii a fost amânată pentru câteva ore în legătură cu acțiunea de protest organizată de „Partidul nostru” și Platforma civică „DA”.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Procedura de realegere a actualului președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ), Mihai Poalelungi, a fost amânată în legătură cu protestele organizate marți de susţinătorii „Partidului nostru" și ai Platformei civice „DA".

Prima chestiune de pe ordinea de zi a şedinţei era realegerea președintelui CSJ. Poalelungi este singurul candidat la acest post. Anterior, opoziția, care organizează proteste în masă începând cu luna septembrie 2015, a cerut demisia acestuia.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon: avem şanse să dăm jos această oligarhie

Marți, liderii opoziției au încercat să întrerupă ședința la care trebuia să fie examinată chestiunea cu privire la alegerea președintelui CSJ. Protestatarii au afirmat că „acest candidat s-a compromis demult". A urmat un schimb de replici între manifestanți și ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, procurorul general, Corneliu Gurin, și președintele CSJ, Mihai Poalelungi. Ședința a început cu gălăgie și dispute. În cele din urmă, s-a decis amânarea examinării chestiunii în cauză până la ora 14.00.

Protestatarii insistă, de asemenea, ca votarea să fie deschisă. Unii judecători deja s-au pronunțat marți împotriva realegerii lui Poalelungi.

Cu o jumătate de oră înainte de reluarea examinării chestiunii respective, opoziția își va relua și ea acțiunea de protest.

Fluxul de știri
0