Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM va încerca să promoveze în Parlament ideea alegerii directe a Preşedintelui

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
S-au confirmat aşteptările acelor analişti, care au prezis că marţi liberal-democratul Chiril Lucinschi va anunţa despre promovarea în Parlament a unei iniţiative de revenire la alegerea directă a Preşedintelui.

CHIŞINĂU, 9 feb – Sputnik. Deputatul liberal-democrat, Chiril Lucinschi, a anunţat marţi la un briefing despre faptul că fracţiunea PLDM va promova în Parlament un proiect de lege pentru revizuirea articolelor 78 şi 89 din Constituţie, în vederea revenirii la alegerea directă a şefului statului.

Chiril Lucinschi - Sputnik Moldova
Politică
Chiril Lucinschi va face marţi o declaraţie. Ce vrea să spună deputatul

Lucinschi a menţionat că respectiva iniţiativă a apărut ca urmare a unei declaraţii a spicherului Andrian Candu, care ar fi anunţat disponibilitatea majorităţii parlamentare de a susţine desfăşurarea referendumului naţional în legătură cu chestiunea alegerii preşedintelui.

Deputatul a invocat rezultatele ultimelor sondaje sociologice, care arată o susţinere substanţială în societate a ideii alegerii preşedintelui de către popor.

„În legătură cu situaţia social-economică dificilă din ţară, modificarea respectivă trebuie să se producă în Parlament. Ar fi un test şi pentru acei deputaţi care au afirmat că susţin referendumul, al cărui rezultat deja poate fi prezis”, a spus deputatul.

Lucinschi a făcut apel către toţi deputaţii, ca aceştia să adere la iniţiativa respectivă şi să adune numărul de semnături necesar, ca astfel să poată fi înaintată iniţiativa respectivă la Curtea Constituţională spre avizare.

Fluxul de știri
0