Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chiril Lucinschi va face marţi o declaraţie. Ce vrea să spună deputatul

© tribuna.mdChiril Lucinschi
Chiril Lucinschi - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulţi analişti politici se aşteaptă ca marţi deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi să facă declaraţii referitoare la susţinerea ideii de alegere a şefului statului prin votul direct al cetăţenilor.

CHIŞINĂU, 9 feb – Sputnik. Deputatul liberal-democrat, Chiril Lucinschi, urmează să susţină marţi un briefing. În timp ce unii se aşteaptă la declaraţii cu surprize, alţii susţin că Lucinschi se va referi alegerea directă a Preşedintelui de către popor.

Briefingul pe care urmează să-l susţină Lucinschi este programat pentru ora 13.00.

Кирилл Лучинский - Sputnik Moldova
Politică
PLDM aderă la iniţiativa protestatarilor de alegere a Preşedintelui

Una dintre ultimele declaraţii publice făcute de Chiril Lucinschi pe o reţea de socializare se referă tocmai la mecanismul de alegere a şefului statului.

Acesta s-a arătat satisfăcut de faptul că ideea alegerii preşedintelui de către întregul popor a fost susţinută de majoritatea colegilor săi de partid la ultima reuniune a aleşilor locali liberal-democraţi.

Deputatul a anunţat că împreună cu colegii săi de fracţiune vor iniţia un proiect de lege în acets sens şi îi vor îndemna pe deputaţii din alte fracţiuni şi grupuri să susţină iniţiativa.

Mai mulţi analişti susţin că PLDM, aflându-se în declin de imagine, va căuta să abordeze subiecte care ar scoate partidul în prim-planul vieţii publice. Iar chestiunea alegerii şefului statului pare a fi abordată de liberal-democraţi anume în acest context.

Fluxul de știri
0