Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mircea Buga are un nou loc de muncă

© Sputnik / Евгений ПанасенкоMircea Buga Мирча Буга
Mircea Buga Мирча Буга - Sputnik Moldova
Abonare
Mircea Buga a fost numit în funcţia de consilier principal de stat al prim-ministrului Pavel Filip, responsabil de domeniul ocrotirii sănătăţii şi dezvoltării sociale.

CHIŞINĂU, 9 feb – Sputnik. Fostul director al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), Mircea Buga, a fost numit în funcţia de consilier principal de stat al prim-ministrului Pavel Filip, responsabil de domeniul ocrotirii sănătăţii şi dezvoltării sociale.

Dispoziţia premierului de numire a lui Mircea Buga într-o nouă funcţie a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Buga a scris pe contul său de socializare că domeniul ocrotirii sănătăţii şi cel social îi sunt aproape.

„Am decis să continui să mă implic întru prosperarea acestora, întru promovarea reformelor inițiate încă din funcția de ministru al Sănătății, iar ulterior al Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Șansa de a atinge obiectivele propuse, a venit odată cu propunerea de a ocupa funcția de consilier principal de stat al Prim-ministrului responsabil de domeniul ocrotirii sănătății și dezvoltării sociale. Am acceptat-o, percepând-o nu ca pe o provocare, ci ca pe o oportunitate de a aplica competențele dobândite întru susținerea reformelor strategice atât din domeniul sănătății, cât și cel social”, declară Mircea Buga.

Guvern alerta cu bomba - Sputnik Moldova
Politică
Cereri de demisie şi plecări masive de la Guvern. Ce se întâmplă
 

Potrivit fostului ministru, cele două domenii de care se va ocupa sunt sensibile şi importante.

„Chintesența lor constituie cele mai de preț valori umane: sănătatea și securitatea populației.

Sunt onorat pentru încrederea să reprezint aceste două domenii de importanță națională, încredere bazată pe experiența pe care am obținut-o, pe relaționarea sănătoasă și profesionistă cu specialiștii de ramură, dar și pe inițiativele pe care am reușit să le lansez de-a lungul timpului”, a menţionat Buga.

Mircea Buga a activat în cadrul CNAM încă de la fondare, ocupând în perioada 2002-2007 diferite funcţii. În anii 2007-2009 a activat în calitate de viceministru al Sănătăţii. În august 2009 şi-a început primul mandat de director general al CNAM, iar în august 2014 a fost reales pentru un al doilea mandat consecutiv la conducerea companiei. În perioada februarie-iulie 2015 a ocupat funcţia de ministru al Sănătăţii, iar din iulie 2015 până în ianuarie 2016 a fost ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Fluxul de știri
0