Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulţi pietoni au fost amendaţi de poliţişti

© Sputnik / Miroslav Rotariпешеходный переход trecere de pietoni
пешеходный переход trecere de pietoni - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulţi pietoni care au fost surprinși de inspectorii de patrulare traversând strada în locuri interzise sau au fost sancționați cu amendă de până la 400 de lei.

CHIŞINĂU, 9 feb – Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a desfășurat în perioada 1 – 7 februarie operațiunea „Pietonul”. Aceasta a avut menirea de a disciplina participanții la trafic și a preveni accidentele rutiere cu implicarea pietonilor.

Potrivit statisticilor INP, fiecare al treilea accident rutier este cu implicarea pietonilor.

Автомобиль стоит у стоп-линии перед пешеходным переходом - Sputnik Moldova
Societate
La Chișinău, pietonii sunt accidentați chiar pe zebră

Astfel, inspectorii de patrulare au sancționat 1167 de șoferi, dar și 148 de pietoni care au încălcat Regulamentul Circulației Rutiere (RCR).

Pietonii care au fost surprinși de inspectorii de patrulare traversând strada în locuri interzise sau încălcând regulile de circulaţie care pot genera o situaţie de accident rutier, au fost sancționați cu amendă de până la 400 de lei.

INP a propus înăsprirea sancțiunilor pentru încălcarea RCR. Astfel, dacă modificările vor fi aprobate, șoferii care nu vor acorda prioritate legală pietonilor, ar urma să fie sancționați cu o amendă de până la o mie de lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare față de 200 de lei și 2 puncte de penalizare în prezent.

Fluxul de știri
0