Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Chișinău, pietonii sunt accidentați chiar pe zebră

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaАвтомобиль стоит у стоп-линии перед пешеходным переходом
Автомобиль стоит у стоп-линии перед пешеходным переходом - Sputnik Moldova
Abonare
În total, de la începutul anului, în Chișinău au fost înregistrate 354 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în care au decedat 20 de persoane, iar 355 au fost rănite.

CHIȘINĂU, 2 noi – Sputnik. De la începutul anului, în Chișinău au fost înregistrate deja două cazuri în care pietonii au fost accidentați chiar pe ”zebră”, având instalate în faţă şi limitatoare de viteză, a declarat luni Silviu Mușuc, şeful-adjunct al inspectoratului de poliție din Chișinău, la ședința serviciilor municipale ale primăriei capitalei.

Potrivit lui, în total, de la începutul anului au avut loc 354 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în care 20 de oameni au decedat, iar 355 au avut de suferit.

Автогонки - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cele mai dese încălcări comise de șoferi sunt depășirea limitei de viteză

Concret, pe trecerile de pietoni s-au produs 213 accidente, în urma cărora șapte oameni au decedat, iar 221 au avut de suferit”, a spus Mușuc.

El a subliniat că săptămâna trecută, în capitală au fost înregistrate 13 cazuri de tamponare a pietonilor, dintre care șase au avut loc pe zebre, iar șapte – în locuri neregulamentare de traversare a carosabilului.

”Săptămâna trecută au fost înregistrate 29 accidente rutiere, în urma cărora 36 de oameni au fost accidentați, iar doi oameni au decedat. În unul din cazuri este vorba de un incident de pe bulevardul Dacia, care a avut loc la 27 octombrie, aproximativ la ora 2:00 noaptea. Șoferul s-a izbit de un stâlp. În rezultatul impactului, acesta a decedat pe loc. În al doilea caz este vorba de un incident care a avut loc la 30 octombrie. Pe șoseaua Hâncești, aproximativ la 18:00, a fost accidentat mortal un pieton care traversa neregulamentar”, a relatat Mușuc.

El a subliniat că în total de la începutul anului, au fost înregistrate 930 de accidente rutiere. Ca rezultat, au decedat 44 de persoane, iar 1861  au fost traumatizate.

”În 130 de cazuri, accidentele s-au produs din cauza excesului de viteză. Nerespectarea regimului de viteză a condus la decesul a treisprezece persoane. Mai mult decât atât, au fost înregistrați treisprezece șoferi care conduceau în stare de ebrietate, ceea ce a condus la decesul unei persoane, iar cincisprezece cetățeni au avut de suferit”, a mai spus Mușuc.

Fluxul de știri
0