Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Semnal de alarmă - crește numărul cazurilor de intoxicare cu monoxid de carbon

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая комфорка
Газовая комфорка - Sputnik Moldova
Abonare
Pompierii trag un semnal de alarmă: în municipiul Chișinău a crescut numărul de persoane care sunt internate în urma intoxicării cu monoxid de carbon.

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. În ultima perioadă a crescut considerabil numărul cetățenilor care s-au intoxicat cu monoxid de carbon, a declarat la ședința serviciilor municipale Liviu Mârzenco, director adjunct al direcției municipale a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE).

incendiu, foc, pompieri - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Bărbat rănit într-un incendiu în Chişinău

"Doar săptămâna trecută, cinci oameni s-au intoxicat la Stăuceni, inclusiv trei copii, iar trei — la Botanica. Dintre aceștia, doi au fost copii. Populația trebuie să fie precaută la folosirea sobelor și sistemelor de încălzire autonomă, trebuie să verifice sistemele de ventilare. De multe ori ne ciocnim de faptul că gurile de ventilare sunt astupate cu hârtie sau scotch. Acest lucru este inadmisibil, deoarece în caz de defecțiune gazul se ridică în sus și se pot produce intoxicări sau chiar explozii", a spus Mârzenco.

În acest context, de la începutul lui februarie a început o campanie de informare a populației menită să reducă numărul de incendii și intoxicații cu monoxid de carbon, a informat funcţionarul.

Fluxul de știri
0