Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În FR a fost simplificată procedura de înregistrare la locul de trai

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр РФ Д. Медведев провел заседание правительства РФ, DMITRI MEDVEDEV
Премьер-министр РФ Д. Медведев провел заседание правительства РФ, DMITRI MEDVEDEV - Sputnik Moldova
Abonare
Sistemul de activitate al Centrelor Multifuncționale (CMF), care au menirea de a simplifica procedura de înregistrare a cetățenilor la locul sosirii și de trai în FR, a fost testat și deja funcționează, a subliniat șeful Guvernului din Rusia.

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Guvernul FR a simplificat procedura de înregistrare a cetățenilor la locul de sosire și la locul de trai — acum acest lucru poate fi făcut la Centrul Multifuncțional, a declarat prim-ministrul FR, Dmitri Medvediev, în cadrul unei ședințe cu vice-premierii.

"Procedura este acum mult mai simplă. Nu trebuie să se ocupe de toate aceste probleme într-un sistem care anterior nu oferea asemenea servicii. Acum acest lucru poate fi realizat la Centrele Multifuncționale, altfel spus, nu trebuie să se meargă prin diferite instanțe, nu trebuie adunate certificate, nu trebuie să se stea la cozi", a explicat prim-ministrul, menţionând că deja a semnat un atare document.

Potrivit lui, birourile de pașapoarte care aveau această funcție, fac schimb de date cu CMF în format electronic, ceea ce simplifică procesul.

"Mai mult decât atât, acum chiar Centrele Multifuncționale au dreptul de a face în pașapoarte aceste înscrieri privind înregistrarea la locul de trai, adică au dreptul să pună și să scoată de la evidență", a subliniat șeful Guvernului, mai adăugând că sistemul a fost testat și deja funcționează.

Fluxul de știri
0