Precedent la scară planetară: un meteorit a ucis un om

© Flickr / Luis ArgerichПадение метеора
Падение метеора - Sputnik Moldova
Abonare
Căderea corpului ceresc a provocat o explozie într-o provincie din India și decesul unui trecător.

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Autoritățile din statul indian Tamilandu au relatat despre primul deces din istoria lumii în urma căderii unui meteorit.

"Tragedia a avut loc ieri (sâmbătă — red) când meteoritul a căzut pe teritoriul colegiului privat de inginerie în regiunea Bellor", informează RIA Novosti, citând comunicatul de presă al  autorităților locale din publicația Indian Express.

Potrivit publicației, după ce a căzut obiectul, numit de autoritățile locale meteorit, a avut loc o explozie a cărei undă de șoca a spart geamurile unui autobuz și ale unei clădiri din apropiere. Lângă clădirea colegiului s-a format un crater nu prea mare. Cel care a decedat în urma căderii meteoritului, șoferul Kamaradge, în momentul exploziei trecea pe alături. Au mai avut de suferit încă trei grădinari.

Autoritățile au dispus să fie acordată o compensație familiei decedatului, în valoare de 25 de mii de rupii (peste 300 de dolari).

Săptămâna trecută, directorul Institutului de Cercetări Spațiale (ICS al AȘR), Lev Zelionîi, a relatat pentru agenție că de-a lungul întregii istorii a umanității există doar un singur caz real de deces a unei ființe vii în urma căderii unui asteroid, fiind vorba de o vacă. Incidentul cu vaca a avut loc în Venezuela, la 15 octombrie 1972.

Fluxul de știri
0