Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ȘI bibliotecarii moldoveni au avut nevoie de "modernizare"

© Fotolia / Tyler OlsonШкольники читают книги в библиотеке
Школьники читают книги в библиотеке - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii din țară, ca și colegii lor din Armenia și Belarus, vor avea acum şansa unei pregătiri mai bune.

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. În Moldova a luat start proiectul internațional pentru reformarea și modernizarea bibliotecilor, dar și perfecționarea lucrătorilor acestora.

Planul de acțiuni este prevăzut până în 2017 și se va desfăşura nu numai în țara noastră, dar și în Belarus și Armenia. Realizarea acestui proiect are loc prin intermediul programului Uniunii Europene "Erasmus+".

Bibliotecă - Sputnik Moldova
Societate
Bibliotecile din RM ar urma să-şi diversifice serviciile pentru tineri

Specialiștii din cadrul programului organizează trening-uri pentru bibliotecari în scopul perfecționării competenței lor profesionale.

Din proiect face parte și crearea unei rețele internaționale de susținere a bibliotecarilor din diferite țări ale lumii.

"Bibliotecarii vor fi pregătiți, ţinându-se cont de provocările societății moderne. Este vorba despre munca cu documentele în corespundere cu standardele europene", a comunicat șefa bibliotecii Academiei de Administrare Publică din Moldova, Rodica Sobieschi-Camerzan.

Fluxul de știri
0