Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Streleţ: suntem solidari şi pregătiţi să ripostăm

© privesc.euValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii PLDM se arată convinşi de faptul că formaţiunea este solidară, capabilă să riposteze la eventualele abuzuri din partea guvernării şi pregătită de o schimbare internă profundă.

CHIŞINĂU, 6 feb – Sputnik. Liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, a declarat sâmbătă după întrunirea aleşilor locali liberal-democraţi că toţi cei prezenţi şi-au confirmat solidaritatea cu formaţiunea politică.

Potrivit lui Streleţ, discuţia de sâmbătă a fost bună, fiind analizată situaţia din ţară, maniera în care a fost formată şi cum se manifestă actuala guvernare, precum şi acţiunile prin care PLDM ar putea riposta.

Vadim Pistrinciuc, vicepreşedinte PLDM - Sputnik Moldova
Politică
PLDM convoacă primarii şi consilierii care încă nu au părăsit partidul

Referindu-se la actuala guvernare, Streleţ a criticat modul cum a fost creată aceasta. El a calificat-o drept una nereprezentativă, nelegitimă şi antipopulară.

Liderul PLDM a mai spus că formaţiunea a evaluat şi perspectivele de obstrucţionare a primăriilor conduse de liberal-democraţi la repartizarea mijloacelor bugetare. Streleţ susţine că au fost găsite soluţiile necesare de contracarare a unor eventuale abuzuri contra primarilor liberal-democraţi.

De asemenea, Streleţ a mai spus că „s-a confirmat solidaritatea şi unitate în rând partidului”, chiar dacă „sunt tentative de corupere, de exercitare a presiunilor asupra primarilor şi consilierilor în vederea determinării acestora să părăsească PLDM”.

În opinia lui Streleţ, aproape toţi primarii aleşi din partea PLDM rămân solidari cu formaţiunea şi sunt conştienţi de rolul lor de a promova o altă politică în Republica Moldova, de a renaşte şi reconstrui formaţiunea.

 

Fluxul de știri
0