Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAI despre unionistul declarat indezirabil: este o măsură neccesară

© Ministerul Afacerilor Interne al Republicii MoldovaMinisterul Afacerilor Interne al Republicii Moldova МВД Молдовы
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova МВД Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățeanul României Simion George-Nicolae, un activist unionist, a fost declarat persoană indezitrabilă în Republica Moldova. MAI a precizat că este vorba despre o măsură necesară pentru securitatea naţională.

CHIŞINĂU, 14 mai – Sputnik Moldova. Ministerul Afacerilor Interne a precizat, referindu-se la interzicerea accesului în Republica Moldova la 13 mai curent pentru un activist unionist din România, că „autoritățile naționale sunt în drept să adopte decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă ca o măsură asigurătorie”.

O asemenea măsură, potrivit MAI, poate fi „dispusă împotriva unui străin care a desfăşurat, desfăşoară ori în a cărui privinţă există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională”.

„La 13 mai curent, în baza materialelor acumulate, în privința cetățeanului României, Simion George-Nicolae, de către Biroul Migrație și Azil al MAI a fost emisă și înmânată persoanei decizia privind declararea drept persoană indezirabilă”, a mai notat instituţia.

Fluxul de știri
0