Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

După sănătate, şi drumarii acuză datorii ale statului de peste 550 milioane lei

© Sputnik / Евгений ПанасенкоLucratri de drum Дорожные работы
Lucratri de drum Дорожные работы - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Finanţelor nu a alocat din bugetul de stat în Fondul rutier 550 milioane de lei, iar angajaţii din domeniu au restanţe la salarii din luna septembrie.

CHIŞINĂU, 19 nov – Sputnik. Datoriile Ministerului Finanţelor faţă de Fondul Rutier depăşesc suma de 550 de milioane de lei. Această situaţie a generat restanţe la plăţile salariale către angajaţii Administraţiei de Stat a Drumurilor, dar şi la acumularea de datorii ale instituţiei faţă de antreprenori.

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova (FSTDM) şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația complicată din întreprinderile SA ”Drumuri”. Federaţia s-a adresat cu o scrisoare prim-ministrului interimar Gheorghe Brega în care solicită remedierea problemei create.  

Реанимационное отделение ГКБ им. С.П. Боткина, medic - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Situaţia din sistemul de sănătate din Moldova, critică

„Restanțele salariale în colectivele de muncă din cadrul SA ”Drumuri” se mențin în mare parte din luna septembrie, ce prezintă o încălcare flagrantă a legislației privind remunerarea salariaților și provoacă conflicte și nemulțumiri ale angajaților”, se arată în scrisoare.

Președintele FSTDM, Boris Rojnevschi, a declarat că este inadmisibil un astfel de comportament față de drumari, care prin legislație, posedând un fond cu destinație specială, rămân fără surse financiare, iar sumele acumulate sunt distribuite pentru alte necesități.

FSTDM solicită revizuirea distribuirii Fondului Rutier și gestionarea corectă a acestuia.

Aceiaşi situaţie se atestă şi în sistemul de sănătate şi în cel al asistenţei sociale, Ministerul Finanţelor nu a alocat CNAS şi CNAM în jur de 516 milioane de lei.

Ministrul în exerciţiu al Finanţelor, Anatol Arapu, a dat asigurări că aceste datorii vor fi stinse până la finele acestui an. 


Fluxul de știri
0