Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patrușev: spre deosebire de SUA, Rusia nu pretinde la statutul de superputere

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaглава Совета безопасности РФ Николай Патрушев
глава Совета безопасности РФ Николай Патрушев - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul Consiliului de Securitate al FR, Nikolai Patrușev, a declarat că deși nu pretinde la statutul de superputere, Rusia este obligată să-și apere interesele naționale, "inclusiv prin intermediul unei politici externe eficiente".

CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat marți într-un interviu pentru ziarul "Moskovskii Komsomoleț" că Federația Rusă nu aspiră la rolul de superputere și, spre deosebire de SUA, nu tinde spre o dominaţie mondială, dar Moscova are interesele sale naționale.

"Noi înțelegem desigur că Rusia este doar o parte din fosta URSS. De altfel, Rusia nici nu pretinde la rolul de superputere. Spre deosebire de SUA, noi nu tindem să dominăm în lume", a spus Patrușev.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a adăugat că asta nu înseamnă că Rusia nu are interesele sale naționale. "Noi suntem datori să le protejăm, inclusiv din contul unei politici externe eficiente", a încheiat el.

Fluxul de știri
0