Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Candu: Găgăuzia va apropia regiunile de centru

Abonare
Dialogul parlamentar dintre Chișinău și Comrat este necesar pentru restabilirea încrederii între puterea centrală și cea regională, consideră spicherul Parlamentului Andrian Candu.

CHIȘINĂU, 5 feb — Sputnik. Grupul de lucru creat pentru asigurarea funcționalității Autonomiei găgăuze va apropia puterile centrală și locală, a declarat spicherul Parlamentului Andrian Candu la încheierea primei ședințe a respectivei platforme.

El a menţionat că grupul de lucru pentru asigurarea funcționalității Autonomiei găgăuze se va întruni în ședințe nu mai rar decât o dată pe săptămână.

Башкан Гагаузии Ирина Влах - Sputnik Moldova
Rusia
Vlah: Găgăuzia merită o atitudine specială din partea FR

Potrivit lui Candu, grupul trebuie să devină o platformă pentru un dialog permanent între Parlamentul Moldovei și Adunarea Populară a Găgăuziei. În afară de aceasta, după cum a subliniat spicherul, grupului va avea în sarcina sa și pregătirea pentru modificarea legislației naționale în așa fel încât să fie respectat statutul special al Găgăuziei.

"Iar dacă această platformă va deveni una de succes și va aduce rezultate concrete, atunci de ce să nu o multiplicăm și să nu atragem şi proiecte de reintegrare a regiunii Transnistrene? În acest context, eu voi avea o primă discuție cu președintele așa-numitului Soviet Suprem al Transnistriei, domnul Krasnoseliskii. De ce nu? Şi în dialogul cu ei vom putea să atingem compromisuri", a spus Candu.

Fluxul de știri
0