Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vlah: Găgăuzia merită o atitudine specială din partea FR

© Sputnik / Evgheni PanasencoБашкан Гагаузии Ирина Влах
Башкан Гагаузии Ирина Влах - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit bașcanului autonomiei, este vorba în primul rând despre realizarea unor proiecte importante de infrastructură cu susținerea Federaşiei Ruse.

CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Găgăuzia a afirmat în repetate rânduri imuabilitatea relațiilor sale frățești cu FR și merită o atitudine specială din partea acesteia, a declarat şeful autonomiei, Irina Vlah, în cadrul mesei rotunde cu tema „Probleme actuale de politică internațională și de drept ale sec. 21”, care a avut loc la Moscova.

Potrivit RIA Novosti, liderul de la Comrat a adăugat: „Pentru noi este absolut necesară o colaborare strânsă în sferele umanitară și economică”.

Este vorba în primul rând despre realizarea unor proiecte importante de infrastructură cu susținerea FR. „Am în vedere înlăturarea barierelor vamale pentru producția agricolă din Găgăuzia, anularea taxelor impuse vinurilor noastre și care, de altfel, nu le sunt aplicate vinificatorilor din Ucraina și Georgia; am în vedere o colaborare strânsă în domeniul educației și în domeniul sănătății”, a subliniat Vlah.

În iunie, Autonomia Găgăuză a fost vizitată de o delegație a „Rospotrebnadzor”-ului având ca scop studierea calității producției de conserve, pentru o eventuală reluare a exportului acesteia în FR.

Fluxul de știri
0