Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Candu a spus cine va conduce BNM

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Spicherul Parlamentului nu a exclus că deja la prima ședință a sesiunii de primăvară-vară a Legislativului va fi numit guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

CHIȘINĂU, 4 feb — Sputnik. Candidaturile la postul de guvernator al BNM sunt deja stabilite și în cel mai scurt timp vor fi date publicității, a declarat joi în fața jurnaliștilor spicherul Parlamentului RM, Andrian Candu.

„Sper ca până la ședințele plenare ale Parlamentului care, cel mai probabil, vor începe la mijlocul sau spre finele lunii februarie, va fi finalizată întreaga procedură pentru ca, la sfârșitul lui februarie — începutul lui martie să fie numit guvernatorul BNM. Acest lucru este foarte important din punctul de vedere al dialogului cu partenerii internaționali de dezvoltare, în particular cu Fondul Monetar Internațional", a spus Candu.

Dodon Candu Polihovici - Sputnik Moldova
Viitorul Guvernator al BNM ar putea fi un gastarbeiter

Acesta a comentat, totodată, posibila menținere în acest post a actualului guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, care, împreună cu prim-viceguvernatorul BNM Marin Moloșag, și-a depus cererea de demisie în septembrie 2015.

„Domnul Drăguțanu nu intenționează, și nici clasa politică nu are intenţia ca el să rămână guvernator al BNM. Acesta este deja un fapt împlinit. Parlamentul trebuie să aprobe aceste cereri de demisie și să treacă la procedura de numire. Și, cu siguranță, nu este vorba de Andrian Candu, așa cum se zvonește", a punctat spicherul.

Potrivit şefului Legislativului, candidaturile la postul de guvernator al BNM vor fi discutate cu fracțiunile parlamentare, după care vor fi prezentate societății civile.

Fluxul de știri
0