Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Forumul civic" îşi ia o pauză. Socialiștii nu le vor da răgaz autorităților

© Sputnik / Miroslav RotariDodon
Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului socialiștilor, Igor Dodon, a menționat că PSRM nu va adera la rezoluția „Forumului civic”.

CHIȘINĂU, 4 feb — Sputnik. Partidul socialiștilor nu are de gând să le dea autorităților un răgaz de 30 de zile pentru pregătirea alegerilor anticipate, a declarat liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

Joi, activiștii „Forumului civic" au dat publicității rezoluția în care au fost incluse un şir de măsuri de depășire a crizei social-politice din ţară.

În rezoluție se menţionează că, pentru a asigura alegeri libere şi corecte, participanții la „Forumul civic" au formulat mai multe condiții pe care autoritățile urmează să le îndeplinească în termen de 30 de zile.

Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: opoziția va continua protestele la Chișinău

Partidul socialiștilor a declarat că nu va susţine rezoluția „Forumului civic".

Potrivit lui Dodon, revendicările protestatarilor sunt aceleași: demisia actualului Guvern, dizolvarea Parlamentului, alegeri legislative anticipate, modificarea Constituției și alegere directă a președintelui țării.

Liderul socialiștilor a menţionat că formațiunea a urmărit aceste scopuri împreună cu cetățenii și partidele politice care aveau aceleași deziderate. El a menționat că socialiștii au fost și rămân deschiși pentru consolidarea eforturilor în vederea amplificării presiunilor asupra autorităților.

Dodon susține că socialiștii vor menține relații de parteneriat cu forțele care au o altă orientare politică, atât timp cât această colaborare va face abstracție de la chestiunile geopolitice și identitare.

„În cadrul Forumului însă, precum și în documentele elaborate de membrii acestui forum, subiectul geopolitic iese frecvent în prim-plan. Termenii „european", „UE", „donatori" și alții de acest fel sunt prezenți aproape în fiecare mesaj rostit. Consideram ca este necesar un echilibru și compromis, fapt la care am convenit. Noi am evitat și evităm mesajele identitare și geopolitice, pentru a nu accentua diferențele. Noi suntem gata să protestăm în continuare pentru atingerea obiectivelor menționate de la început. Împreună sau prin acțiuni distincte ale PSRM. Lupta noastră continuă", a menționat Dodon.

Fluxul de știri
0