Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Funcționar vamal reținut pentru complicitate cu contrabandiștii

Арест
Арест - Sputnik Moldova
Abonare
Un vameș din Briceni a fost plasat în arest pentru 72 de ore, fiind suspectat de complicitate cu șapte membri ai unei grupări criminale care au fost reținuți acum câteva zile.

CHIȘINĂU, 4 feb — Sputnik. Colaboratorii Direcției de combatere a infracțiunilor economice, împreună cu angajații procuraturii din sectorul Ciocana al capitalei, au reținut pentru 72 de ore un funcționar vamal în vârstă de 30 de ani, suspectat de complicitate cu contrabandiștii.

Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câțiva vameși s-au dovedit a fi complici ai contrabandiștilor

Anterior, Inspectoratul General al Poliției a declarat că șapte membri ai unei grupări criminale, fiind ajutați de colaboratori ai unor instituții de stat, au desfășurat activităţi de contrabandă în proporții deosebit de mari. Răufăcătorii au fot prinși pe teritoriul punctului de control Larga în timp ce încercau să treacă peste frontieră 4,5 tone de baterii uzate de acumulatori, precum și 500 kg de aluminiu și cupru.

Pe parcursul a patru luni, polițiștii au urmărit 15 transporturi ilegale peste frontiera de stat. Suma totală a mărfurilor exportate în mod fraudulos constituie 2,5 milioane de lei.

În timpul anchetei bănuiții au recunoscut că practicau contrabanda. Ei riscă de la 3 până la 10 privațiune de libertate.

Fluxul de știri
0