Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câțiva vameși s-au dovedit a fi complici ai contrabandiștilor

© Sputnik / Samvel Sepetchian / Accesați arhiva multimediaUn poste de contrôle, stop
Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Abonare
Trei vameși care au permis trecerea unui camion cu mărfuri de contrabandă în valoare de două milioane de lei, vor ajunge totuşi pușcărie.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Trei vameși, recunoscuți vinovați de complicitate cu contrabandiștii, au fost condamnați după patru ani și jumătate de dezbateri judiciare.

ПОГРАНИЧНИКИ СОБАКА ОХРАНА ГРАНИЦА - Sputnik Moldova
Doi poliţişti de frontieră români erau „informatori” ai contrabandiştilor

Potrivit Procuraturii Generale, în 2010, colaboratorii Serviciului Vamal, știind că în camion se află țigări de contrabandă în valoare de două milioane de lei, nu au verificat mijlocul de transport și i-au permis să treacă frontiera de stat a Republicii Moldova prin punctul de control Leușeni-Albița.

În luna martie a aceluiași an, judecătoria din Hâncești i-a condamnat condiționat. Procurorii au atacat această decizie, dar în decembrie Curtea de Apel a lăsat-o în vigoare. Acuzarea s-a adresat atunci la Curtea Supremă de Justiție, care a dispus revizuirea cazului, iar de acesta s-a ocupat un alt complet de judecată. Și doar în decembrie 2015, vameșii au fost condamnați la patru ani de privațiune de libertate.

 

Fluxul de știri
0