Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestatarii au întrerupt ședința primăriei Chișinău

© Sputnik / Мирослав РотарьПримэрия Кишинев Primaria Chisinau
Примэрия Кишинев Primaria Chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Inițial, protestatarii au încercat să pătrundă în sala de ședințe purtând în mâini bucăți de scânduri sau de ardezie. După ce poliția le-a zădărnicit intenția și intrarea în sala de ședințe a fost blocată, mulțimea a început să bată în ușă și să scandeze lozinci, cerând demisia primarului.

CHIȘINĂU, 19 oct — Sputnik. În timpul ședinței de luni a serviciilor municipale, un grup de protestatari din care făceau parte și consilieri municipali din fracțiunea socialiștilor, precum și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, a pătruns în clădirea primăriei cerând stoparea construcțiilor neautorizate din oraș.

Inițial, protestatarii au încercat să pătrundă în sala de ședințe purtând în mâini bucăți de scânduri sau de ardezie. După ce poliția le-a zădărnicit intenția și intrarea în sala de ședințe a fost blocată,  mulțimea a început să bată în ușă, să scandeze lozinci —  „Chirtoacă, rușine!", „Hoțul trebuie să stea la pușcărie!", „Opriți distrugerea orașului!" — și să ceară demisia primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Дорин Кироакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CNA se va ocupa de Dorin Chirtoacă

În timpul ședinței, Silviu Mușuc, șef-adjunct al poliției municipale, a declarat că poliția numaidecât va da o apreciere acestor acțiuni ale protestatarilor. 

De altfel, şedinţa s-a încheiat la doar 20 de minute după ce a început, viceprimarul Nistor Grozavu afirmând că este imposibil să lucrezi în asemenea condiții. Ulterior, șefii serviciilor municipale au încercat să părăsească sala, însă ușile au rămas blocate încă vreo 10 minute. După care câțiva protestatari au întrat totuși în sală încercând să discute cu viceprimarul, însă acesta a refuzat.

Potrivit consilierului municipal din partea socialiștilor, Ion Ceban, protestatarii cer ca în capitală să fie stopată construcția tuturor obiectivelor care trezesc suspiciuni. Este vorba de înălțarea clădirilor în parcuri, pe terenurile de joc pentru copii și în alte locuri de agrement.

Fluxul de știri
0