Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Huligani lăsaţi în libertate şi procurorii supăraţi pe judecători

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaСтритрейсеры на ночных рейдах по поиску "банды ГТА", raiduri, poliţie, infractor, reţinere
Стритрейсеры на ночных рейдах по поиску банды ГТА, raiduri, poliţie, infractor, reţinere - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii din Criuleni consideră că Judecătoria acestui raion a adoptat o hotărâre ilegală, stabilindu-le pedepse non-privative de libertate la doi tineri care ar fi comis mai multe infracţiuni, inclusiv fapte de huliganism cu utilizarea armei.

CHIŞINĂU, 4 feb – Sputnik. Procurorii solicită pedepse mai aspre pentru doi locuitori ai oraşului Criuleni, învinuiţi de comiterea a patru infracţiuni, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.

„Potrivit probelor acumulate de Procuratura raionului Criuleni, în august 2013, aflându-se în incinta unui bar din raion şi fiind în stare de ebrietate, aceştia au luat la pumni un tânăr, care s-a ales cu vătămări corporale”, notează serviciul de presă al Procuraturii.

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Societate
Şefi importanţi de la FISC şi o contabilă riscă pedepse penale aspre

Sursa mai menţionează că agresorii au efectuat apoi câteva împuşcături dintr-o armă de foc, după care au deteriorat un automobil parcat în apropiere, cauzând proprietarului maşinii o daună materială de aproximativ 36 de mii de lei. Infractorii au continuat să ameninţe cu o armă de foc alţi trei tineri.

În urma percheziţiilor efectuate la unul dintre inculpaţi, a fost depistat un automat de model AKMC-МФ 1 şi un pistol de model  RUGER P-95 DC, încărcate cu cartuşe şi muniţii păstrate fără autorizaţie corespunzătoare, mai informează Procuratura.

Sursa subliniază că unul dintre inculpaţi, învinuit de huliganism, ameninţare cu omorul, păstrarea neglijentă a armelor şi păstrarea ilegală a muniţiilor a fost condamnat recent la 5 ani închisoare, iar complicele său la 3 ani închisoare.

Însă instanţa de judecată a dispus în privinţa ambilor inculpaţi suspendarea condiţionată a executării pedepselor cu stabilirea unor termene de probă.

„Procurorii consideră sentinţa ilegală, solicitând Curţii de Apel Chişinău condamnarea acestora la 8 şi, respectiv, 5 ani închisoare cu executare”, anunţă sursa citată.

Fluxul de știri
0