Experţi: preţul petrolului ar putea să-şi reia creşterea

© Sputnik / Оксана Мамлина / Accesați arhiva multimediaPlatformă petrolieră, СПБУ "Мурманская" во Вьетнаме
Platformă petrolieră, СПБУ Мурманская во Вьетнаме - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii mai multor ţări producătoare şi exportatoare de petrol sugerează că preţurile de pe piaţa petrolieră internaţională nu vor rămâne la fel de joase un timp prea îndelungat.

CHIŞINĂU, 28 ian – Sputnik. Tot mai multe ţări îşi anunţă participarea la şedinţa din februarie a OPEC. În acest context, experţii admit că deciziile ce vor fi luate la această reuniune vor conduce în mod inevitabil la scumpirea petrolului.

gaz benzină pompă - Sputnik Moldova
Ce se întâmplă cu preţurile la petrol şi când se vor ieftini carburanţii

Printre ţările importante pe piaţa petrolieră, care sunt decise să discute la modul cel mai serios măsuri de redresare a situaţiei de pe piaţa respectivă, se numără Iranul, Rusia şi Mexicul.

Reprezentanţii Rusiei susţin că preţurile prea joase, precum şi excesul de ofertă impun discuţii serioase între ţările producătoare de petrol.

Pe de altă parte, şi din partea autorităţilor iraniene parvin mesaje, care sugerează că preţul petrolului nu va rămâne scăzut prea mult timp.

Este de remarcat şi faptul că în ultimele două zile preţul petrolului a început să crească brusc, după ce coborâse anterior sub 31 de dolari barilul. Joi, petrolul de marca Brent a depăşit preţul de 34 de dolari barilul.

Fluxul de știri
0