Senator: învinuirile NATO la adresa Rusiei au legătură cu viitoarele alegeri

© Flickr / Medien BundeswehrNATO
NATO - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul NATO a acuzat în raportul său Rusia de desfăşurarea unor exerciții de amploare, care ar fi inclus "simularea unor atacuri nucleare asupra țărilor-membre și partenere NATO, între altele, exerciţiile din martie 2013 de atac asupra Suediei".

CHIȘINĂU, 4 feb — Sputnik. Acuzațiile NATO la adresa Rusiei, dar și atacul informațional masiv al mass-media occidentale despre aşa-zisul "pericol militar" din partea rusă au legătură cu apropierea unui nou ciclu electoral în FR, consideră prim-vicepreședintele Comitetului de apărare al Consiliului Federaţie, Evghenii Serebrennikov.

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a prezentat anterior un raport în care a adus în calitate de exemplu anul 2013, când, potrivit acestuia, Rusia a efectuat optsprezece exerciții de amploare, care ar fi inclus "simularea unor atacuri nucleare asupra țărilor-membre și partenere NATO, între altele, exerciţiile din martie 2013 de atac asupra Suediei". Mercuri, canalul de televiziune BBC le-a prezentat telespectatorilor un scenariu inventat al unui potențial conflict dintre Rusia și NATO. Potrivit autorilor scenariului, lumea este salvată de un război nuclear de către membrii cabinetului de miniștri britanic.

NATO - Sputnik Moldova
Expert: NATO va fi nevoită să accepte dialogul cu Rusia

"Noi eram pregătiţi demult pentru situaţia că partea opusă, concurenții noștri de bloc, vor începe un atac informațional masiv asupra Rusiei în ajunul alegerilor din FR — mai întâi în Duma de Stat, iar apoi şi alegerea președintelui", a declarat Serebrennikov.

El a subliniat că planurile colegilor occidentali sunt de o asemenea anvergură, încât ei și-au început campania anti-rusă mai devreme decât se aștepta în Rusia. Dar "conducerea FR este gata să facă faţă unei rezistențe atât de masive" din partea Vestului, a punctat senatorul.

Oficialul a declarat că "succesul Rusiei pe arena internațională a provocat o dorință și mai mare a țărilor occidentale de a destabiliza situația politică din Rusia, însă acest lucru nu se va întâmpla — conducerii țării se bucură de o susţinere solidă din partea societăţii". Serebrennikov și-a exprimat regretul că în asemenea campanii anti-ruseşti sunt utilizate de fiecare dată metode tot mai murdare, şi o denaturare evidentă a faptelor.

Alegerile în Duma de Stat a Rusiei vor avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie 2016. Alegerile prezidențiale vor avea loc în anul 2018.

Fluxul de știri
0