Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Сe mai pune la cale Ilan Şor

© Primăria oraşului OrheiOrhei, spartachiadă, sport, premii
Orhei, spartachiadă, sport, premii - Sputnik Moldova
Abonare
La Orhei va fi relansată spartachiada orăşenească. Primarul oraşului, Ilan Şor, îşi propune să transforme aceste eveniment în unul de anvergură, iar participanţii care vor câştiga la probele sportive vor avea parte de premii importante.

CHIŞINĂU, 4 feb – Sputnik. Primăria oraşului Orhei a anunţat că edilul oraşului, Ilan Şor, intenţionează să relanseze spartachiada în localitate. Mai mult, Şor vrea ca acest eveniment sportiv să devină unul de amploare.

В Оргееве открылся бесплатный прокат велосипедов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
„Bike sharing”: de azi, la Orhei poți închiria gratis o bicicletă

Acest demers se încadrează într-o iniţiativă mai vastă „privind dezvoltarea sportului în oraș și promovarea modului de viață sănătos printre orheieni”.

„Inițiativa primarului a fost susținută de Președintele raionului Tudor Golub. Împreună, cei doi au semnat Regulamentul de desfășurare a Spartachiadei din Orhei, ediția 2016”, se spune într-un comunicat al serviciului de presă al primăriei Orhei.

Sursa mai notează că „Spartachiada se va desfășura în luna mai, iar până atunci participanții vor avea timp să se pregătească”.

Orheiul devine un oraş sportiv - Sputnik Moldova
Video
Orheiul devine un oraş sportiv

Pentru evenimentul respectiv sunt preconizate 5 probe sportive: minifotbal, tenis de masă, șah, baschet și volei.

„Competiția va aduna aproape 1000 de participanți. Pe lângă elevii și studenții din instituțiile de învățământ orășenești, la competițiile sportive vor putea participa, în premieră, reprezentanții administrației locale, ai instituțiilor de stat și întreprinderilor care activează în oraș”, mai scrie sursa.

În acest scop, la Orhei vor fi construite câteva obiective sportive noi, inclusiv o arenă polivalentă unde se vor desfășura competițiile la volei și baschet. Meciurile de minifotbal se vor juca pe cele 2 terenuri sportive noi, moderne,  construite în Orhei acum câteva luni. În afară de aceasta, în curând va începe reparația sălilor de sport din instituțiile de învățământ din Orhei, în care vor putea să se antreneze participanții.

Sursa a ţinut să menţioneze şi faptul că cei care vor fi câştigători la spartachiada de la Orhei vor fi răsplătiţi cu premii importante.

Fluxul de știri
0