Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Bike sharing”: de azi, la Orhei poți închiria gratis o bicicletă

© Photo : Primăria orașului OrheiВ Оргееве открылся бесплатный прокат велосипедов
В Оргееве открылся бесплатный прокат велосипедов - Sputnik Moldova
Abonare
La Orhei a fost deschisă prima stație de închiriere fără plată a bicicletelor pentru toate categoriile de vârstă. „Bike sharing” este un proiect al primăriei Orhei și asociației obștești „Pentru Orhei”.

CHIȘINĂU, 2 oct — Sputnik. La Orhei continuă realizarea proiectelor de promovare a sportului. Astfel, administrația locală, împreună cu asociația obștească „Pentru Orhei", a anunțat că a fost dat startul proiectului „Bike sharing" — închirierea bicicletelor, transmite serviciul de presă al primăriei.

„Proiectul comun al primăriei Orhei și al asociației obștești „Pentru Orhei" are ca scop promovarea unui mod de viață activ și a mijloacelor de transport ecologic", menționează reprezentanții administrației locale.

Футбольный мяч - Sputnik Moldova
Societate
Orhei: teren nou de fotbal şi un amical între locuitori şi consilieri

Serviciul „Bike sharing" este gratuit, iar pentru a închiria o bicicletă este suficient să prezinți pașaportul. „Contractul se încheie pe loc. Minorii pot închiria bicicleta numai în prezența părinților", au specificat reprezentanţii primăriei.

Stația de închiriere a bicicletelor se află la intrarea centrală a stadionului din Orhei, fiind deschisă zilnic de la ora 10.00 până la 20.00. Reprezentanții administrației municipale afirmă că orheienilor le-a fost pus la dispoziție un sortiment variat de biciclete, pentru diferite categorii de vârstă.

Orheiul devine un oraş sportiv - Sputnik Moldova
Video
Orheiul devine un oraş sportiv

Crearea unor obiective sportive și dezvoltarea sportului reprezintă una dintre prioritățile primăriei Orhei. Anterior, cu suportul administrației municipale, au fost date în exploatare terenuri de minifotbal. Mai este planificată construcţia a minimum două terenuri de tenis.

„Bike sharing" se bucură de succes în multe țări ale lumii. Sistemul de închiriere a bicicletelor a fost introdus în Europa ca încercare de a-i face pe automobiliști să opteze pentru bicicletă, pentru a reduce poluarea mediului ambiant și a îmbunătăți sănătatea populației. În Amsterdam, de exemplu, zilnic peste 400 de mii de cetățeni folosesc bicicleta ca mijloc de locomoție. Iar în Copenhaga bicicletelor le revine  mai mult de 20% din traficul orășenesc.

Fluxul de știri
0